Páginas

dissabte, 29 d’octubre del 2016

MOLTA ASSISTÈNCIA A LA FESTA DE TOTS SANTS

Des de l'APIMA agraïm la gran acceptació del taller de rosaris i és que, amb quasi 100 infants, va ser una altre moment per compartir en família i poder veure rialles i molta complicitat entre voltros.

També agraïm la col·laboració desinteressada de les persones que varen aportar el menjar per vendre i recaptar diners que es destinaran a adquirir material escolar, en aquest cas destinat a educació física i psico.

Junts podem fer més i millor!!








dilluns, 24 d’octubre del 2016

DIADA SES VERGES i SON TALENT 2016

DIADA DE SES VERGES

Des de l'APIMA volem donar ses gràcies a totes les famílies que varen participar el passat divendres en l'elaboració dels bunyols i en la realització dels tallers. 

 
  


DIADA SON TALENT

També volem agrair a totes les famílies que participaren aquest diumenge en la diada de Son Talent.
Vàrem tenir un gran dia de companyerisme on els jocs i el bon ambient foren els protagonistes.


   

 
 

Moltes gràcies

ESCOLA DE PARES/MARES DIGITAL 21.10.16

TEMPS DE QUALITAT EN L'EDUCACIÓ 


El ritme de vida actual fa que no sempre ens sigui possible dedicar tot el temps que voldríem a l'educació dels nostres fills i filles.

Cliqueu en aquest enllaç per tenir més informació: Temps de qualitat en família

divendres, 7 d’octubre del 2016

ESCOLA DE PARES/MARES DIGITAL 07.10.16

EDUCAR EN IGUALTAT


Educar en igualtat és dotar a totes les persones dels mateixos drets i oportunitats. La igualtat no és l'eliminació de les diferències per sexe, sinó la no discriminació per l'existència d'aquestes diferències. Quan naixem, la nostra identitat no només ve determinada pel sexe, també ho és pel procés de socialització i de l'educació.

La família és un dels principals entorns per a educar en igualtat als nostres fills i filles. Si ens posem a pensar, des dels primers dies del nadó, o fins i tot abans de néixer, el color de la roba que els comprem, les joguines ..., ve determinat per si és nen o nena. Aquestes primeres accions poden representar els estereotips sexistes que marquen la societat.

Un altre factor que marca molt és la publicitat, difon imatges i missatges en els quals clarament uns van dirigits a nins i altres a nines. Aquests missatges no són perversos en si mateixos. El problema ve quan aquests tipus de missatges encasellen i etiqueten als nins i les nines, i dificulta que es desenvolupin i eduquin com a persones, perquè a més, si ens adonem, tots els atributs que es dirigeixen al nin volen indicar que són millors que els de les nines.

Un altre aspecte per tenir en compte és la utilització d'un llenguatge no sexista. Solem emprar el masculí com a genèric, però es poden emprar els substantius col·lectius o un doble terme. Exemple:

Ús del masculí
Ús substantius col·lectius
Ús doble terme
Els nins juguen
Els infants juguen
Els nins i les nines juguen

Haver crescut amb una educació basada en la igualtat, els ajudarà a establir relacions sanes, satisfactòries i independents.

Per això, és important educar als fills i filles de la mateixa manera, amb el mateix respecte, drets i oportunitats, donant exemple, fomentant valors positius: el respecte, la solidaritat, la tolerància, la generositat, la llibertat ... I hem d’estar atents per identificar o conèixer qualsevol situació de desigualtat que puguin patir.




<Extret de la guia per a pares i mares  "CÓMO FOMENTAR LA AUTONOMÍA Y RESPONSABILIDAD EN NUESTROS HIJOS E HIJAS" editada per la CEAPA.>