divendres, 23 de desembre del 2016

FELICITACIÓ DE NADAL 2016


MOMENTS EN FAMÍLIA 23.12.16




Vos volem informar de què ens hem adherit al programa Llegim en Família que ha engegat FAPA Mallorca: http://www.llegimenfamilia.org

La lectura és imprescindible per a l’èxit escolar, això ho sabem tots: si els nostres fills llegeixen aniran millor a l’escola. Però, sabem que podem ajudar-los fàcilment si Llegim en Família? Si a casa hi ha un ambient lector, si ens veuen llegir, si som una família lectora ajudarem a que els nostres fills siguin lectors.

Amb aquestes preguntes i altres iniciatives volem animar-vos aquest curs a llegir, a ajudar els vostres fills. Vos anirem enviant material i organitzant activitats que esperem que trobeu interessants.

Per començar vos adjuntam unes receptes per Llegir en Família: uns senzills consells per gaudir junts de la lectura. I esperam les vostres opinions, fotos, suggeriments... al nostre correu electrònic.


A continuació vos deixem un nou material que ens han fet arribar i que pensem és molt adequat per les festes que estan apunt de començar: 

dilluns, 19 de desembre del 2016

RECOLLIDA DE CARTES DELS PATGES REIALS

Enguany ha estat complicat a causa del mal temps, però els patges reials han pogut arribar a l'escola sota la mirada atenta dels infants de 3, 4 i 5 anys, que després han tengut un bona estona per estar amb ells. 
 

Moltes gràcies als patges per la simpatia i la afinitat que han tengut amb cada un dels infants.



Aquesta activitat s’ha pogut dur a terme gràcies als Cavallers de Sant Jaume, a qui estarem sempre agraïts per la seva col•laboració i també a les mares que ens han ajudat a preparar el gimnàs per a la recepció.


NOTA: recordeu que demà hi ha la de XOCOLATADA DE COMERÇ JUST per a tot l'alumnat, sufragada per l'Apima. I, gràcies a les famílies que duran les coques, els infants gaudiran d'un gran berenar.

diumenge, 18 de desembre del 2016

COL·LABORACIÓ DE L'APIMA PER NADAL


ESCOLA DE PARES I MARES 16.12.16

EDUCAR EN L'ÚS DELS DINERS

Vivim en una societat consumista on, les persones riques apareixen com a referent del poder i, contínuament se’ns anima a comprar i comprar.

Per això és important educar als nostres fills i filles en ... continuar llegint


dimecres, 14 de desembre del 2016

TOTS SANTS - RECAUDACIÓ INVERTIDA

Benvolgudes famílies,

Tal i com vàrem comentar, la recaudació per la venta de menjar i begudes durant el taller de Tots Sants es destinava a la compra de material per l'escola.

En el document adjunt, es relaciona els doblers recaudats, l'aportació que ha afegit l'APIMA i el material comprat.

Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració.

diumenge, 11 de desembre del 2016

MANUALITATS FETES!!


Esperam que els vostres arbres quedin ben elegants amb les manualitats que heu confeccionat al taller.

Entre tots els infants que han vengut hem creat l'arbre que serà la imatge de la postal de l'apima d'aquest curs. Gràcies nins i nines!!

I també agraïm a les mares i pares que ens heu ajudat a què el taller sortís així de bé.

Imatge 1
Imatge 2

MOMENTS EN FAMÍLIA 09.12.16



dilluns, 5 de desembre del 2016

dimecres, 30 de novembre del 2016

dissabte, 19 de novembre del 2016

ESCOLA DE PARES/MARES DIGITAL 18.11.16

EDUCAR EN LA SORPRESA


El títol d’aquesta entrada l’hem agafada d’un llibre que ens ha captivat, pel fet que no  diu com criar infants perfectes pel mateix fet que no existeixen els pares perfectes, el llibre es titula “Educar en el asombro” de Catherine L’Ecuyer.


Segons aquest llibre, l’infant no precisa de més estímuls, excitacions o ensenyaments que els que ell mateix se procura en el seu desenvolupament normal, els que ell demanda, no els que nosaltres li oferim.

No vos podem fer un resum de tot el llibre perquè diu massa coses, però aquí van un parell de cites:

“Educar en el asombro es respetar sus ritmos, sus necesidades básicas, su inocencia, no adelantar etapas.”

“El juego es el contexto por excelencia en el que los niños pueden dar rienda suelta a la curiosidad. En definitiva, aprender desde dentro hacia fuera.”

“Vemos a los niños lentos porque comparamos su ritmo con el nuestro. Porque tendemos a vivir en el «después»,… mientras ellos viven y disfrutan el momento presente.”



Vos deixam un enllaç a una entrevista que li varen fer a l’autora publicada a la Revista Crecer en familia: https://goo.gl/QK4Dtg

Si no el teniu i vos fa ganes llegir aquest llibre us podeu posar en contacte amb l’Apima a apimaceipmolidenxema@gmail.com

divendres, 11 de novembre del 2016

PROFITOSA xerrada d'alimentació infantil

Resultado de imagen de alimentación saludable en niños

Ahir es va dur a terme la xerrada d'alimentació infantil organitzada per l'APIMA on vàrem poder escoltar i gaudir de la gran professional Rosa Llull Vila (farmacèutica i nutricionista), a la qual volem agrair la seva col·laboració de forma desinteressada.

MOMENTS EN FAMÍLIA 11.11.16


dissabte, 29 d’octubre del 2016

MOLTA ASSISTÈNCIA A LA FESTA DE TOTS SANTS

Des de l'APIMA agraïm la gran acceptació del taller de rosaris i és que, amb quasi 100 infants, va ser una altre moment per compartir en família i poder veure rialles i molta complicitat entre voltros.

També agraïm la col·laboració desinteressada de les persones que varen aportar el menjar per vendre i recaptar diners que es destinaran a adquirir material escolar, en aquest cas destinat a educació física i psico.

Junts podem fer més i millor!!








MOMENTS EN FAMÍLIA 28.10.16


dilluns, 24 d’octubre del 2016

DIADA SES VERGES i SON TALENT 2016

DIADA DE SES VERGES

Des de l'APIMA volem donar ses gràcies a totes les famílies que varen participar el passat divendres en l'elaboració dels bunyols i en la realització dels tallers. 

 
  


DIADA SON TALENT

També volem agrair a totes les famílies que participaren aquest diumenge en la diada de Son Talent.
Vàrem tenir un gran dia de companyerisme on els jocs i el bon ambient foren els protagonistes.


   

 
 

Moltes gràcies

FESTA TOTS SANTS


dissabte, 22 d’octubre del 2016

Informació d'interès


ESCOLA DE PARES/MARES DIGITAL 21.10.16

TEMPS DE QUALITAT EN L'EDUCACIÓ 


El ritme de vida actual fa que no sempre ens sigui possible dedicar tot el temps que voldríem a l'educació dels nostres fills i filles.

Cliqueu en aquest enllaç per tenir més informació: Temps de qualitat en família

divendres, 7 d’octubre del 2016

ESCOLA DE PARES/MARES DIGITAL 07.10.16

EDUCAR EN IGUALTAT


Educar en igualtat és dotar a totes les persones dels mateixos drets i oportunitats. La igualtat no és l'eliminació de les diferències per sexe, sinó la no discriminació per l'existència d'aquestes diferències. Quan naixem, la nostra identitat no només ve determinada pel sexe, també ho és pel procés de socialització i de l'educació.

La família és un dels principals entorns per a educar en igualtat als nostres fills i filles. Si ens posem a pensar, des dels primers dies del nadó, o fins i tot abans de néixer, el color de la roba que els comprem, les joguines ..., ve determinat per si és nen o nena. Aquestes primeres accions poden representar els estereotips sexistes que marquen la societat.

Un altre factor que marca molt és la publicitat, difon imatges i missatges en els quals clarament uns van dirigits a nins i altres a nines. Aquests missatges no són perversos en si mateixos. El problema ve quan aquests tipus de missatges encasellen i etiqueten als nins i les nines, i dificulta que es desenvolupin i eduquin com a persones, perquè a més, si ens adonem, tots els atributs que es dirigeixen al nin volen indicar que són millors que els de les nines.

Un altre aspecte per tenir en compte és la utilització d'un llenguatge no sexista. Solem emprar el masculí com a genèric, però es poden emprar els substantius col·lectius o un doble terme. Exemple:

Ús del masculí
Ús substantius col·lectius
Ús doble terme
Els nins juguen
Els infants juguen
Els nins i les nines juguen

Haver crescut amb una educació basada en la igualtat, els ajudarà a establir relacions sanes, satisfactòries i independents.

Per això, és important educar als fills i filles de la mateixa manera, amb el mateix respecte, drets i oportunitats, donant exemple, fomentant valors positius: el respecte, la solidaritat, la tolerància, la generositat, la llibertat ... I hem d’estar atents per identificar o conèixer qualsevol situació de desigualtat que puguin patir.




<Extret de la guia per a pares i mares  "CÓMO FOMENTAR LA AUTONOMÍA Y RESPONSABILIDAD EN NUESTROS HIJOS E HIJAS" editada per la CEAPA.>