divendres, 18 de març del 2016

ESCOLA DE PARES DIGITAL 18.03.16


Abans de començar, donam les GRÀCIES a les persones que ja ens han fet arribar suggeriments i altres missatges referents a les noves iniciatives.

Aquesta setmana vos exposam el tema de MEDIACIÓ I CONTROL PARENTAL en les noves tecnologies.

Tots sabem que els nostres fills i filles han nascut en una era on conviuen diàriament amb el món digital i l'utilitzen en el seu dia a dia per estudiar, cercar informació, relacionar-se o jugar.

Mares, pares i tutors hem d’assumir l’educació  digital  dels  nostres fills i filles,  per aconseguir  que  esdevinguin  ciutadans  digitals responsables.

Per això, vos introduïm dos conceptes molt importants en torn a la prevenció de tots els riscos que es poden trobar en aquest món digital:

- La MEDIACIÓ PARENTAL que es pot definir com el procés pel qual els responsables de l'educació digital del menor, acompanyen a aquests en el seu procés d'alfabetització digital, els eduquen perquè facin un ús responsable i segur de les noves tecnologies i vetllen per impedir que els riscos de les TIC es materialitzen i, en cas d'ocórrer, oferir solucions.

- El CONTROL PARENTAL que són eines tecnològiques que permeten als responsables de l'educació del menor controlar, orientar, filtrar o limitar les interaccions del menor amb les TIC així com el contingut, programes i serveis als quals accedeix.

Aquí teniu 2 enllaços on trobareu eines per implantar un control parental:

  • Pàgines 35 a 38 del “mónografico Mediación parental de Red.es” on trobareu com instal·lar el programa Qustodio: https://goo.gl/AXgAog


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada