divendres, 29 d’abril del 2016

ESCOLA DE PARES DIGITAL 29.04.16

RISCOS TIC I INTERNET

 Amb l’objectiu que pares i mares coneguem els riscos als quals es poden enfrontar els menors, en el seu ús quotidià de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) us definirem els més significatius i enllaços on podreu ampliar aquesta informació:

- CIBERBULLYNG: és el mal intencionat i repetit infligit per part d’un menor o grup de menors cap a un altre menor mitjançant l’ús de mitjans digitals. Protocol d’actuació davant el ciberbullying:

- GROOMING: és el ciberassetjament exercit deliberadament per un adult per establir una relació i un control emocional sobre un menor amb la finalitat de preparar el terreny per a un abús sexual. Web sobre grooming que pertany a PantallasAmigas.net: 

- SEXTING: consisteix en la difusió o publicació d’imatges o vídeos de tipus sexual, produïts pel propi remitent. Guia que Inclou recomanacions i marc jurídic per conèixer més sobre el sexting: 


- SUPLANTACIÓ d’identitat: consisteix en l'ús d'informació personal per fer-se passar per una altra persona per tal d'obtenir un benefici propi (normalment aquest benefici genera un perjudici a la persona que pateix aquesta suplantació d'identitat). Recurs educatiu online sobre qüestions relatives al maneig en Internet i mòbil de la imatge i la privacitat per part de menors:


- USURPACIÓ d'identitat: sorgeix quan, un cop suplantada la identitat, es comenci a interactuar com si realment fos el propietari. Web de sensibilització i formació per a la protecció de la privacitat en xarxes socials i smartphones:


Cal recordar la Regla d'Or que regeix el comportament social, tant en la vida personal com en la laboral, i es trasllada a les noves tecnologies:

« t r a c t a    a l s   a l t r e s   c o m   v o l s   s e r   t r a c t a t "

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada